FoodPrint 120 - test s profesionálnym odberom vzorky krvi
Charakteristika:
- Vzorku krvi na testovanie Vám odoberie laboratórny pracovník v laboratóriu
- Laboratórium na odber - Bratislava, Praha
- Výsledky Vám budú zaslané mailom do 14 pracovných dní
KTO BY SI MAL SPRAVIŤ TEST?
Potravinová intolerancia môže mať rôzne príznaky a môže ovplyvniť takmer každý orgán v ľudskom tele. Pacienti sa často sťažujú na viaceré symptómy (príznaky) naraz. Ak pozorujete na sebe niektorý z príznakov uvedených nižšie, je vhodné spraviť si test potravinovej intolerancie.
Vyhýbali ste sa určitej potravine dlhšiu dobu? Je možné, že hladina protilátok bude významne znížená, pokiaľ ste sa úplne zriekli určitej potraviny, a preto bude veľmi pravdepodobné, že test potravinovej intolerancie nezistí prítomnosť protilátok.
Pokiaľ sa chcete otestovať, či budete danú potravinu teraz tolerovať a dokážete sa vysporiadať s prípadnými symptómami, ktoré sa môžu objaviť, skúste predtým ako sa rozhodnete pre absolvovanie testu, zaradiť denne na 5-7 dní do jedálnička porciu konkrétnej potraviny. Avšak, pokiaľ viete, že daná potravina Vám spôsobuje silné nepríjemné symptómy, v žiadnom prípade nezávadzajte potravinu znovu do Vášho stravovacieho plánu.
SYMPTÓMY
Ak máte niektorý z nasledovných symptómov, môžete aj vy trpieť potravinovou intoleranciou:
- úzkosť, depresia, artritída, astma, poruchy straty pozornosti, pomočovanie, opuchy, celiakia, chronická únava, fibromyalgia, gastritída, bolesť hlavy, migréna, hyperaktivita, zápal čreva, ekzém, akné, bronchitída, poruchy vstrebávania živín, poruchy spánku, zadržiavanie tekutín, problémy s hmotnosťou, zápcha
Po zakúpení si tohto tovaru, resp. služby sa, prosím, objednajte na určitý termín na našom odbernom mieste: BRATISLAVA (ul. Teslova) alebo PRAHA (ul. Zakšínska). Adresa a tel. kontakt pre objendanie vám budú zaslané s inštrukciami po zaslaní a uhradení vašej objednávky.
Odberovú sadu neposielame na vašu adresu, všetko potrebné dostanete na mieste odberu.
ZOZNAM TESTOVANÝCH POTRAVÍN:
- bravčové mäso, hovädzie mäso, jahňacie mäso, kačacie mäso, kuracie mäso, morčacie mäso, zverina (divina), teľacie mäso, homár, hrebenatka, kambala veľká, krab, krevety (garnáty), losos, makrela, mečiar, morský jazyk, platesa, pstruh, slávka jedná (mušľa), sleď, treska škvrnitá, treska, tuniak, ustrica
- mlieko kozie, mlieko kravské, mlieko ovčie
- čakanka, ovos, pohánka, proso (pšeno), pšeničné otruby, raž, ryža, sezam, sója, tvrdá pšenica
- vaječný bielok, vaječný žĺtok
- kvasnice pekárenské, kvasnice pivné, chmeľ
- arašidy, kešu orechy, kokos, lieskový orech, mandle, para orechy, pistácie, slnečnica, vlašské orechy
- ananás, banán, broskyňa, brusnice, citrón, čerešňa, čierne ríbezle, grepfruit, hrozno (čierne, biele, červené), hruška, jablko, jahody, kivi, limetka, maliny, marhuľa, melón vodový, melón
- (žltý, cukrový ananásový), nektarinka, pomaranč, slivky
- avokádo, baklažán, cesnak, cibuľa, červená repa (cvikla), čilli papričky červené, hrášok, kapusta (hlávková, kel), karfiol, kukurica, mrkva, olivy, zemiaky, zázvor, paprika (zelená, červená, žltá), paradajka, petržlen, pór, hlávkový šalát, ružičkový kel, špargľa, špenát, uhorka, zeler
- čierne a biele korenie, klinčeky, rasca, mäta pieporná, muškátový orech, horčičné semienko, ľanové semienko, repkové semeno, šalvia, škorica, vanilka, koriander list, kôpor, tymián, ženšen, žerucha, žihľava
- fazuľa biela, fazuľa červená, fazuľky zelené, šošovica
- hríby, kakaové bôby, svätojánsky chlieb (karob)
- čaj čierny, čaj zelený, káva
- gliadín