Intolerancia na sóju
Ak Vaše výsledky preukázali pozitívne reakcie na sóju, je potrebné, aby ste ju buď vylúčili z jedálnička úplne, prípadne znížili jej konzumáciu na minimum.
Sójové jedlá sú dnes preferované najmä vegetariánmi, pretože sója je vynikajúcim zdrojom bielkovín, má nízky obsah nasýtených tukov a neobsahuje cholesterol. Pokiaľ sa vyhýbate sóji, je dôležité dopĺňať proteín z alternatívnych zdrojov potravín.
Sóju možno zvyčajne nájsť v mnohých potravinách:
- vegetariánske a mäsové polotovary
- vegetariánske "mäso" produkty, ako je "vegetarián hamburger" a "vegetarián párok"
- niektoré chleby
- mrazené potraviny
- rezance
- raňajkové cereálie
- konzervy a balené potraviny
- sušienky
- pizza
- čokoláda
- zmrzlina
- margarín
- cukríky