Intolerancia na vajcia
Pokiaľ Vaše výsledky indikovali nesprávnu reakciu Vášho organizmu na vajcia, je potrebné, aby ste ich vyradili zo stravy alebo znížili príjem vaječných bielkovín.
Vajcia sú bohatým zdrojom bielkovín a poskytujú dôležité esenciálne živiny (vitamíny a minerály) nášmu organizmu. Avšak, nemali by byť neoddeliteľnou súčasťou vašej stravy, tak ako je tomu u mnohých bežných potravín, ktoré konzumujete a poskytujú rovnocenné nutričné hodnoty.
Vaječné deriváty albumín, ovalbumín, ovovitelín, globulín, ovaglobulín a vitelín môžeme nájsť aj v mnohých iných výrobkov, kde sa používajú na prípravu vajcia:
- zákusky, palacinky, dezerty
- pudingy a polotovary
- majonéza
- čerstvé pekárenské výrobky (nemusia byť označené, preto si to overte v pekárni)